fbpx

Syfte, sanning och rättvisa är kanske inte de första orden du kommer att tänka på när du studerar världens mest framgångsrika företag. Många av oss är vana vid organisationer som lider av interna konflikter, dolda agendor och värderingar som bara blir ord.

I sin nya bok, To Be Honest, visar Ron genom omfattande forskning hur världens mest framgångsrika organisationer leds med kraften i sanning, rättvisa och syfte och skapar miljöer där människor kan finna mening, värdighet och tillhörighet.

Ron Carucci har 30 års erfarenhet av att coacha toppledare i globala organisationer i sin roll som partner på Navalent. Han är en bästsäljande författare till åtta böcker och skriver regelbundet i Harvard Business Review.

Att göra företag mer mänskliga

Jag hade nyligen ett inspirerande och utmanande samtal med Ron om hur vi kan göra företag mer mänskliga.

Här är några av mina lärdomar:

  • Att få ta emot synpunkter och klagomål är ett tecken på en sund organisationskultur. Klagomål är något positivt! Det visar att människor känner sig trygga att inte behöva skyffla saker under mattan. Om inte någon kommer till dig en eller par gånger i veckan och säger något som är obekvämt – om ditt ledarskap eller din verksamhet – behöver du fråga dig varför.
  • Vi måste göra våra medarbetarutvärderingar mer mänskliga och se till att de främjar syfte, rättvisa och värdighet istället för att nedvärdera den anställde. Ett tips. Nästa gång en anställd levererar en uppgift, be dem dela sin berättelse, det arbete och den process som krävdes för att leverera uppgiften – och se hur det får dem att stråla!
  • Ledare behöver få tag i en ny vision för hur organisationer kan fungera. Genomgripande förändringar, inte bara ”kampanjer”, behövs för att åstadkomma varaktig transformation. Ärlighet är inte ett karaktärsdrag; det är en muskel som måste tränas upp över tid. En VD uttryckte det så här “istället för att bara byta tapet behöver vi renovera hela rummet”. Det kommer kosta på men det är värt det!

Du kan lyssna till mitt samtal med Ron Carucci här och få fler praktiska verktyg till att leda med sanning, rättvisa och syfte.

Vi hoppas det ska hjälpa er lyckas med kultur, värderingar och förändring!

Join the Heart Beat!

​Heart Management resources delivered to your mailbox 
Sign up now and you will be the first to get the free Heart Management book PDF excerpt! 
SIGN UP
close-link

   Book a free heart assessment call
SEND

   Pre-order the book!
SEND

   Inquire about Your event!
SEND
HR Utbildning - Leda framgångsrikt kultur- och värdegrundsarbete 6-16/9
ANMÄL DIG NU